Activiteiten

24 juni 2018 DOE-MIDDAG  14.00  TOT  17.00

Twee workshops worden deze middag in DeKunsttuin gegeven door portrettist Angelien Coco Martin en schilder-graficus Marleen van Engelen.

1   Workshop “Torso boetseren ” door Angelien Coco Martin.

Tijdens de workshop torso boetseren maakt u van klei een massief beeldje van het bovenlichaam van de mens. De tors is in de kunstgeschiedenis een veelvoorkomend thema en blijft inspireren. U kunt een eenvoudige abstracte prehistorische vorm als uitgangspunt nemen, of werken naar een meer realistisch torso. Angelien neemt kunsthistorisch materiaal mee en een paar beeldjes ter inspiratie. Wat u ook wilt en maakt, het is uw beeld en daarom altijd goed! Laat u verleiden door de klei die u helemaal naar eigen inzicht kunt vormen. Komt u er niet uit, dan staat Angelien klaar om mee te kijken en aanwijzingen te geven. Het beeldje wordt na afloop gebakken en u kunt het daarna zelf eventueel nog kleuren en op een sokkeltje plaatsen.

2  Workshop “Buiten schilderen” door Marleen van Engelen.

Marleen laat u een plek in de weelderig aangelegde Kunsttuin uitzoeken waar u vervolgens via een kader een selectie maakt van het te schilderen gedeelte. Er wordt geschilderd op aquarelpapier en indien gewenst andere diverse ondergronden naar keuze. Het formaat is 20×30 cm. Met een takje als ‘potlood’  wordt met Oost-Indische inkt eerst een opzetje gemaakt. Daarna kan u dit in kleur en verf verder uitwerken.

Kosten : 35,-  p.p. incl. koffie/thee/fris én bezichtiging van de huidige zomerexpostie. Max. 12 personen per workshop. VOL IS VOL.  Aanmelden via DeKunsttuin.                06-23561657 of via het emailadres:

contact@dekunsttuin.nl

Betaling contant op de dag van de workshop. Bij slecht weer wordt het (schilder) programma aangepast én uitgeweken naar de nabijgelegen binnenruimte van beide kunstenaars.

Keramiek cursussen DeKunsttuin Veenhuizen

Cursus keramiek seizoen 2018
De cursus keramiek begint weer in het najaar van 2018, is op vrijdagochtend en bestaat uit 14 dagdelen van 2,5 uur. Tijdstip: 9.00 tot 11.30. De gemengde groep bestaat uit beginners en gevorderden.

Bij deze cursus leert u onder andere vazen, potten en beelden opbouwen uit ringen en platen klei. Ook kunt u grote beelden in delen van max. 80 cm hoog boetseren. Bij de keramieklessen krijgt u individuele begeleiding van Judith Reedijk. Ook leren de cursisten van en met elkaar. Judith werkt af en toe met opdrachten per individu en met beeldmateriaal uit de recente geschiedenis van de keramiek.

Keramiekdocent Judith Reedijk
Judith Reedijk is gediplomeerd docent. Zij is geschoold in keramische en aanverwante beeldhouwtechnieken. Ook heeft zij ervaring in het begeleiden van bijzondere doelgroepen en mensen met een specifieke begeleidingsvraag, zoals mensen met ASS.

De keramiekwerkplaats
DeKunsttuin heeft een goed uitgeruste werkplaats voor het werken met klei. Er staat een grote takeloven, waarin keramisch werk past van maximaal 80 cm hoog en 50 cm doorsnede. Er is ook een elektrische draaischijf en een gips- en giethoek voor het werken met gipsmallen en gietklei.

Cursussen >