Cursussen

ALGEMENE CURSUSINFORMATIE
De cursus keramiek begint weer in het najaar van 2018, is op vrijdagochtend en bestaat uit 14 dagdelen van 2,5 uur. Tijdstip: 9.00 tot 11.30.
Maximum aantal deelnemers 5 personen. Instromen kan op elk gewenst niveau, dus met of zonder ervaring in het werken met klei. De begeleiding is individueel. Beginners krijgen oefeningen in de meest voorkomende (ambachtelijke techniek) van het opbouwen met de hand van keramische vormen. Gevorderden kunnen zich verdiepen in het maken van gecompliceerder en groter werk, naar eigen behoefte en inbreng. Verdieping van vormgeving en idee-uitwerking staat centraal. Judith Reedijk begeleidt het technische gedeelte en bevraagd zo nodig de cursist op keuzemomenten. Er zijn boeken en knipselmappen met allerhande technieken aanwezig om eventueel bij gebrek aan ideeën inspiratie op te doen. Ook kan Judith gerichte opdrachten geven als iemand vastloopt in de techniek of in het proces.
De kosten bedragen € 265,- inclusief koffie of thee en inclusief klei, glazuren en 4x ovenstook. Bij gebruik van uitzonderlijke hoeveelheden klei en/of  glazuren wordt de consumentenprijs daarvan in rekening gebracht. Bij verzuimdagen van een cursist wordt geen restitutie verleend. Bij ziekte van de docent wordt de les ingehaald op een te overleggen dagdeel.

Heeft u vragen over de cursus, neem dan gerust contact op met Judith Reedijk via de pagina Contact.

Wilt u zich inschrijven? Stuur dan een mail met vermelding van uw naam, telefoonnummer en volledige adres naar: contact@dekunsttuin.nl

Na aanmelding ontvangt u een factuur; na betaling is uw deelname definitief.

Cursusdata
Nieuwe data voor het seizoen 2018-2019:
2018:   9, 16, 23, 30 november, en 7, 14 december
2019: 11, 18, 25 januari, 1, 8, 15, 22 februari en 1 maart.

Cursuslocatie
De keramiekcursus wordt gegeven in de werkplaats van DeKunsttuin in Veenhuizen, Drenthe. DeKunsttuin is goed te bereiken vanuit Assen, Groningen en Drachten.

Het adres: DeKunsttuin, Hospitaallaan 19, 9341 AG Veenhuizen

 

Enkele foto’s van een keramiekcursus voor volwassenen

Enkele foto’s van gemaakte werkstukken