DeKunsttuin

Beeldentuin in Veenhuizen
Als je door DeKunsttuin in Veenhuizen wandelt, waant je jezelf in een andere wereld. Een wereld waarin het perspectief net even anders is en verfrissend origineel. Kleuren en vormen van o.a. keramische kunst staan hier in harmonie met de mooie omgeving.

01

Galerie in de openlucht
Her en der in de tuin staan beeldhouwwerken van keramiek en andere kunstobjecten. Oude bomen en een grote vijver maken het fraaie beeld compleet.

Bij DeKunsttuin vindt je ook prachtig gebruikskeramiek van hoogwaardig porselein. Verfijnd en subtiel of juist speels vormgegeven. Unieke schalen, kommen en ander gebruiksgoed van uitstekende kwaliteit. Als je een bijzonder cadeau zoekt, zal je hier zeker slagen.

012

Keramiekwerkplaats
Keramische kunst en het fysieke ambacht van het werken met de diverse materialen vinden elkaar in de werkplaats van DeKunsttuin. Je kan rondlopen door de werkplaats annex galerie, waar ook een grote oven staat. Kunstenares Judith Reedijk, oprichter van DeKunsttuin, kan veel vertellen over keramische kunst en de verschillende technieken. Ze is bovendien docent in hart en nieren en geeft boeiende lezingen en rondleidingen in DeKunsttuin in Veenhuizen.

Dwangkolonie en gevangenisdorp
DeKunsttuin ligt in een unieke omgeving: het monumentale dorp Veenhuizen, ooit een dwangkolonie en rijkswerkinrichting. Er staan meer dan 100 rijksmonumenten en in één daarvan – een historische bewaarderswoning – is de werkplaats van DeKunsttuin gevestigd. Je kan een bezoek aan DeKunsttuin in Veenhuizen dan ook prima combineren met een verblijf in de regio Kop van Drenthe.

Dagje kunst in Veenhuizen
Heb je DeKunsttuin bezocht, dan is de oude kolonie op de fiets of te voet goed te verkennen. Er zijn prachtige monumenten, mooie wandel – en fietsroutes en bijzondere restaurants. Rond het dorp ligt uitgestrekte natuur, waaronder het Fochteloërveen.

DeKunsttuin in Veenhuizen ligt centraal ten opzichte van Groningen, Friesland en Drenthe en is vanuit steden als Assen en Zwolle makkelijk te bereiken.
Pal naast DeKunsttuin is volop parkeergelegenheid ( 100 parkeerplaatsen ).

Fotoalbum DeKunsttuin Veenhuizen